Haber Detayı
03 Haziran 2021 - Perşembe 19:42
 
KILIÇDAROĞLU, MOTORLARI MAVİLİKLERE SÜRECEĞİZ
GÜNDEM Haberi


EFES TARLASI YAŞAM KÖYÜ’NDE MEŞALE YANDI

EFES TARLASI YAŞAM KÖYÜ İLE TOPRAKTAN YENİ BİR HAYAT FİLİZLENİYOR

KILIÇDAROĞLU’NDAN YAŞAM KÖYÜ MESAJI: "MOTORLARI MAVİLİKLERE SÜRECEĞİZ"

Efes Selçuk’ta yeni bir hayatın başlangıcı olan Efes Tarlası Yaşam Köyü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla törenle açıldı. Efes Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçen Efes Tarlası Yaşam Köyü ile Efes Selçuk’tan Türkiye’ye doğal, adil ve sağlıklı gıdaya erişim için, gıda egemenliği için bir meşale yakıldı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra genel başkan yardımcıları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır, İzmir ilçe Belediye Başkanları, CHP Parti Meclisi Üyeleri, CHP’li ilçe başkanları, Efes Selçuk’un fahri hemşehrisi Hayko Cepkin ile çok sayıda vatandaş katıldı.    

Program, Üretici Pazarı’nın açılışı ile başladı. Tamamı kadın üreticilerden oluşan pazarda 40 kadın üretici kendi emekleri ürünlerini sattı. Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından belediye çalışanlarından oluşan Kent Orkestrası katılımcılara muhteşem bir konser verdi. Efes Tarlası Yaşam Köyü açılış alanına büyük bir coşku ile giriş yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu Efes Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu ve vatandaşlar karşıladı.

“BİZİM BELEDİYELERİMİZ PANDEMİDE TARİH YAZDI"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmasına gençlere seslenerek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Sevgili gençler; size söz veriyorum. “Motorları maviliklere süreceğiz" dedi.

CHP’li belediyelerin pandemi döneminde sosyal belediyecilikte tarih yazdığına  dikkat çeken Kılıçdaroğlu; “Belediye başkanlarımız seçildiğinde CHP'li belediyelere oy vermeyin, yardımları keserler, dediler. Şimdi bizim belediye başkanlarımız pandemi döneminde tarih yazıyorlar. Oturup kalkıp CHP'li belediyelere dua etsinler; iyi ki CHP'li belediyeler var diye. Bizim en küçük belediyemizden en büyük belediyemize kadar hepsi günün 24 saati çalışıyor. Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim “baskı gelecektir ama asla şikâyet etmeyeceksiniz ” dedi.

BİZ ÜRETEBİLİRİZ

Efes Tarlası Yaşam Köyü açılışında tarımda yaşanan çöküşten, ekonomik olumsuzluklara birçok konuya değinen Kılıçdaroğlu; “Türkiye’nin tarım alanında da, sanayi alanında da vasat bir düzeyde olduğunu biliyoruz. Kötü yönetiliyoruz. Aslında yönetilmiyoruz. Türkiye’nin adaletle yönetilmesi lazım. Bilgiyle, erdemle yönetilmesi lazım. Bunları yaptığımız zaman Türkiye'yi büyütürüz. Avrupa'nın bütün ülkeleri, 83 milyonu kim doyuracak diye bekliyor. Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı 185 milyar dolar. Türkiye'nin 20 milyar dolar. Soru şu. Hollanda'dan neyimiz eksik? Toprak, insan, güneş daha fazla. Bizler üretebiliriz. Ne yaparlarsa yapsınlar. Sizden isteğim sabırlı olun. Taşkınlık, baskın yapabilirler, gençlerimizi yerlerde sürükleyebilirler. Dikkatli olacağız. Sandık gelecek. Bugün gelecek yarın gelecek. Demokratik yollarla bir dikta yönetimine son vereceğiz” diye konuştu.

Efes Tarlası Yaşam Köyü Projesi’ni köklü geçmişi ve UNESCO mirası ile İzmir’in en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Selçuk Efes’in, aynı zamanda bir tarım kenti olduğu gerçeğini pekiştiren çok kıymetli bir proje olarak nitelendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılış programında yaptığı konuşmada; “Bu projenin, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonumuz çerçevesinde uyguladığımız İzmir Tarımı politikalarına güç kazandıracağına yürekten inanıyorum. Başka Bir Tarım Mümkün vizyonumuz ve İzmir Tarımı; köylümüzün alın terine sahip çıkmak, kuraklık ve yoksullukla mücadele etmek, adil ve doğaya saygılı bir üretim yaparak işsizlik, enflasyon ve adaletsizliği sona erdirmek, hakça paylaşmak, sağlıklı, güvenilir ve ucuz gıdaya erişimi sağlamak gibi pek çok yönüyle İzmir’den başlayarak ülkemize yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz politikalar bütünüdür. Bugün burada açılan Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün de, bu vizyonumuz ve politikalarımıza çok önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum” dedi.

'SERMAYEDARLARA DEĞİL GELECEĞE YATIRIM YAPTIK'

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün açılışında büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu belirten Başkan Sengel; “Efes Selçuk’ta ilk defa bir kadın belediye başkanının, o başkana inanan halkın ve çalışanların emekleriyle hayata geçen bu büyük projemizde bizleri onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Seçimlerden önce insanların kalbine dokunacak, çocuklarımızdan başlamak üzere geleceğe köprü atacak projelerimiz var demiştik. Birkaç sermayedara değil biz yatırımı geleceğe yaparız demiştik. Sözümüzü tuttuk” dedi.

TARIMDAKİ ÇÖKÜŞE YAŞAM KÖYÜ MODELİ İLE ÇÖZÜM

  Köy Enstitülerinden ilham alarak hayata geçen projenin okul öncesi çocuklardan çiftçilere kadar herkese dokunan bir proje olduğunun altını çizen Başkan Sengel; “Kadınlarımızınsosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımlarını sağlayarak, onları güçlü ve özgür kılıyoruz. Geçmişten günümüze tarımı herkese anlatabilmek istiyoruz. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzemizi, Efes Selçuk’ta yaşayan halkımızın tarım aletleri bağışları sayesinde kurduk. Bu proje tarım için, toprak için, hepimiz için var. Esasen bizler gıda egemenliğini savunuyor,  halk için halkla birlikte yepyeni bir gelecek için Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünerek üreten ve hayatın içinde olan bir ülke olması için çalışıyoruz. Türk tarımının sürüklendiği çöküşe karşı kapsayıcı ve çok yönlü bir Efes Tarlası Yaşam Köyü adını verdiğimiz yeni bir çözüm modeli ortaya koyuyoruz. Çünkü Bizler biliyoruz ki, Yaşam Toprakta Filizlenir” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından bereketi sembolize eden nar; Efes Tarlası Yaşam Köyü için kırıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açılış töreni alan gezisinin ardından son buldu.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KILIÇDAROĞLU,, MOTORLARI, MAVİLİKLERE, SÜRECEĞİZ,
Haber Videosu
Yorumlar
Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Haber Yazılımı